måndag 12 september 2011

UTMANINGJag har fått en rolig liten utmaning av Lotta med bloggen Charmigt sa Charlie. Här kommer mina svar, och jag skickar samma frågor vidare till alla som vill anta utmaningen. Ingen nämnd och ingen glömd.

Varför började du att blogga?

Jag hade följt flera fina bloggar under en lång tid. Att jag själv började blogga berodde till stor del på att jag ofta kände att tiden bara rann iväg utan att jag fick något gjort. Jag hade en hel del fritid då jag gjorde saker, men eftersom jag är utrustad med ett extremt dåligt minne så har jag lite svårt att komma ihåg och uppskatta det jag gjorde igår och i förrgår och förra veckan. Det blir lätt så att tiden bara går, dagarna går in i varandra och veckorna blir till månader. Tack vare bloggen kan jag (utan att skriva regelrätt dagbok) dokumentera saker jag gör i vardagen, den hjälper mig att se att jag gör något av mitt liv och mina dagar. Jag har inga krav på mig själv att jag ska prestera en massa och göra nytta hela tiden, men även om jag bara dricker kaffe och läser böcker en hel dag så tycker jag att det kan vara värt att uppmärksamma. För då har jag verkligen njutit!

När jag sitter här på vintern i vinande snöstorm och tycker synd om mig själv, har jag möjligheten att se tillbaka på inlägg från sommaren som var, samt att dokumentera sådant som faktiskt är mysigt med den långa och hemska vintern. De levande ljusen, glöggen, de vackra snöflingorna. Det ger guldkant till mina dagar. Jag skulle nog faktiskt kunna gå så långt att påstå att bloggen har gjort mig till en lite gladare människa, för tack vare den så letar jag mer aktivt efter sådant som är positivt och vackert.

Att min ena syster hade börjat blogga och även tjatat lite på mig om att jag borde, gjorde sitt till att jag tog steget. Och nu sitter jag här 733 inlägg senare och undrar vad sjutton jag egentligen har skrivit om i alla dessa inlägg!Vad har du för mål med bloggen?

Jag har inget direkt mål egentligen, och har aldrig haft ambitionen att det ska bli någon stor blogg. Jag vill mest dokumentera lite av det som händer i mitt liv, ha en plats där jag samlar inspiration och bilder. Och att ni dessutom är flera som vill dela detta med mig gör mig så himla glad!Vilka bloggar följer du?

Det är så många att jag inte kan upp dom här. Några kan ni hitta i vänstermarginalen, men det finns nog åtminstone tjugo till som jag läser mer eller mindre regelbundet. Det är både livsstilsbloggar, inredningsbloggar, matbloggar, fotobloggar, bakningsbloggar, handarbetsbloggar, bokbloggar... you name it!Favoritfärg(er)?

Det varierar från dag till dag och säsong till säsong. Vitt finns väl alltid i bakgrunden, men trots att jag inte är någon direkt färgstark person vare sig vad gäller kläder eller inredning, så tycker jag väldigt mycket om och påverkas mycket av färger. Jag kan ha lite svårt för väldigt klara färger, de ska helst vara dova med lite svärta i. Men ombytlig som jag är, kan jag rätt vad det är bli galen i någon helt oväntad färg, som tex på vårarna då jag gärna fyller huset med lila tulpaner. Grönt i olika nyanser återkommer jag till med jämna mellanrum, och på sommaren får jag alltid en släng av älska-blått-sjukan. Tja, jag är väl helt enkelt lika ombytlig vad gäller färger som med allt annat.Favoritfilm?

Detta är den svåraste frågan av alla. Visst händer det att jag tittar på film men det finns stora luckor på det området, jag ser ju mest TV-serier när jag inte läser böcker. Och så är det ju det där med mitt minne... Att komma ihåg vad jag sett, och ännu värre att komma ihåg vad filmerna heter! :) Men filmerna om Arn ligger bra till.
Vilket land/länder drömmer du om att besöka och varför?

Nya Zeeland så klart, eftersom vi bott där och det är mitt andra hemland som jag alltid kommer att vilja åka tillbaka till. Om och om igen.

Italien har alltid varit en dröm att få åka till, mycket pga naturen, historien, arkitekturen och maten. Helt ofattbart att det inte har blivit av att åka dit.

Sydafrika har jag blivit mer och mer nyfiken på, mycket tack vare Annas beskrivningar av landet. Den vackra naturen och vingårdarna lockar mycket!

USA vill jag se mer av, resan med mamma i våras gav helt klart mersmak.

Detta är bara några av länderna jag har på min lista, men jag tror inte att ni skulle orka läsa om allt jag vill se och göra.


6 kommentarer:

 1. God kväll Elin!
  Kul att få läsa om dina tankar kring bloggande och lite annat smått och gott! Som vanligt läser jag resfrågan lite extra noga!!! Så många vackra platser det finns att besöka! Min "wanna go" lista skulle nog kunna få vem som helst att somna....!!! Låååång!!
  Din blogg är jätte mysig Elin och jag är så glad att jag hittade till den för vad som känns som en evighet sedan fast det är nog sedan vintern/våren 2010 när jag var mammaledig och såg ett inlägg du gjort på en annan blogg om att du bott på NZ. Då blev jag bra nyfiken! Som du vet gillar jag ju att utbyta restips och fundera och diskutera olika platser att bo på eller besöka! Du är en jätte god bloggvän som alltid har några uppmuntrande och positiva ord att dela med dig av! och så delar vi förstås bokintresset!
  Må så gott denna regniga septemberkväll!
  Stor kram från din bloggkompis i södern!
  -Anna

  SvaraRadera
 2. Tack snälla Anna för dina fina ord! Jag är så glad över att du hittade hit och att jag fått lära känna dig genom cyberrymden. Och när du startade din blogg full av res- och boktips och annan inspiration var ju lyckan gjord! Någon dag ska vi ses "på riktigt", och jag är säker på att vi har massor, massor att prata om!
  Skickar en godnattkram till dig, för nu har visst klockan blivit mycket.

  SvaraRadera
 3. Å vad gullig du är tycker jag! Roligt att du antog utmaningen och jag tyckte om (som jag alltid gör) att läsa det du skriver.

  Jag håller med dig i mycket. Tror också jag mer aktivt letar efter det som är positivt, tittar med lite "andra ögon". Det är roligt! Det är fint att ha bilderna att titta tillbaka på.

  Stor kram!

  SvaraRadera
 4. GRATTIS till din välförtjänta award Elin! :) Den är du verkligen värd! Du har en otroligt fin blogg som jag tycker så mycket om att besöka. Jag tyker om din röst som lyser genom orden och bilderna och får en varm känsla inombords då jag kikar in här hos dig och får ta del av en liten bit av din vardag. Oc lika glad blir jag av att läsa dina alltid lika värmande och fina kommentarer på min blogg. Tack för att du finns och lyser upp min vardag Elin! :)

  Intressant att läsa dina svar och lära känna dig lite ytterligare. :)

  Usch, vad trist att vara sjuk, men jag hoppas att du mår bättre nu och snart är på benen igen. Krya på dig vännen!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Lotta 1 :) Tack! Visst är det så att man mer aktivt letar efter det positiva när man har en blogg. Jag är så glad att jag hittade dig och din blogg, och att du hittade mig!

  Lotta 2 :) Tack för dina fina ord, jag blir så glad! Bloggvärlden är fantastisk, här finns så otroligt mycket glädje, pepp och positivism. Vilka fina vänner jag har fått genom bloggen, jag måste nypa mig i armen ibland!
  Jag mår mycket bättre nu, det är nästan full fart igen.

  Kram till er båda!

  SvaraRadera
 6. Jag kan inte annat än instämma i föregående skrivandes berömmande lovord! Eftersom mil efter mil ligger mellan oss, och vi inte har möjlighet att ses precis så ofta som man egentligen vill så är det jätteskönt att kunna följa varandras göromål genom bloggen.
  Kul att man kunde vara med och påverka dig till att börja blogga.
  Kram kram!
  //Systeryster

  SvaraRadera