lördag 10 september 2011

KRASSLIG

Här kommer en kort hälsning från sjuksängen. Förmiddagens hockeymatch för sonen en timmes bilresa härifrån tog jag mig med nöd och näppe igenom (maken är bortrest så jag hade inget val, det var bara att stiga upp kl 6:30 och åka). Jag kan lova att det inte är någon höjdare att sitta i en kall ishall med feberfrossa! Men hockeyn var rolig så klart, och vi åkte därifrån med en välförtjänt vinst.

På eftermiddagen sov jag i fyra timmar och vaknade utan feber, hoppas nu att det håller i sig. Men som tur är finns det både Panodil, nässpray och bomullsmjuka pappersnäsdukar som gör livet lite lättare. Tyvärr har jag missat både  eftermiddagens mysiga höstmarknad, samt kvällens middag på stan med vänner.

Nog med gnäll, nu ska jag göra en kopp te och läsa lite mer i min bok, Denise Rudbergs Ett litet snedsprång. Det känns som lagom komplicerad läsning just nu, och den har i alla fall börjat bra.

På tal om böcker så vill jag verkligen rekommendera Sarahs Nyckel av Tatiana de Rosnay som jag läste ut igår. Den beskriver fasansfulla händelser från andra världskriget, men är samtidigt så otroligt vackert skriven. Tatiana de Rosnay har ett språk som tilltalar mig och som gör att jag bara vill läsa mer av henne.

6 kommentarer:

 1. Hej där!
  Krya på dig Elin! Trist, trist att vara sjuk och tufft när man måste bita ihop och kliva upp fast kroppen ropar att den bara vill stanna kvar i sängen. Vi har haft en skön septemberlördag hemma. Besökte lokala antikhandlarn (inget av intresse idag) och gjorde en liten "roadtrip" i omgivningarna. Mysigt!
  Tatiana de Rosnay har verkligen ngt i sin skrivarstil. Hoppas hon planerar många fler böcker!!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Glömde säga att fotot är magiskt!!
  Kram igen

  SvaraRadera
 3. Ja, krya på dig Elin! Vilken trooper du var som körde tidigt på morgonen och satt i en ishall. Skönt att du fick sova när du kom och ta igen dig.

  Gillar dina boktips! Jag är sugen på Denises bok - är det den senaste?
  Sarahs Nyckel är jag också intresserad av.

  Och ja, fotot är magiskt som Anna skriver!!

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Tack snälla ni! Det känns bättre idag, febern är borta så nu är jag på benen igen. Tur det eftersom jag har en del jag bara måste göra idag.

  Lotta, boken är Denises senaste. Jag har läst ca 150 sidor nu, och måste säga att den börjat bättre än förväntat.

  Ha en fin söndag båda två!

  SvaraRadera
 5. Man kan ju undra om min förkylning spred sig genom interwebben och hem till dig. =o(
  Jag har varit nere i 1 vecka nu, och trots att halsen fortfarande gör ont och hostan inte vill ge med sig, så ska jag börja med mer normalt liv igen imorgon. Finally!
  Hoppas du blir friks fort! Pröva med saft från en citron och en apelsin, blandat med riven färsk ingefära, varmt vatten och en halv matsked honung. Lindrar halsen och bättrar på hälsan! =o)
  Krya på dig!

  SvaraRadera
 6. Ja man kan verkligen undra om dessa förkylningsvirus nu har lärt sig att förflytta sig genom cyberrymden! :) Hoppas att även du kryar på dig snart och tack för tipset på drycken!

  SvaraRadera