tisdag 6 september 2011

NÄRA OSS


Jag är medveten om att jag ibland har en förmåga att romantisera vårt andra hemland Nya Zeeland, men jag är åtminstone periodvis ganska bra på att uppskatta det vi har här och nu. Jag är så glad över att få bo på landet men med stadens alla bekvämligheter inom räckhåll. Och jag är glad över att ha detta vackra gamla bruk inom tio minuters promenadväg hemifrån. Hit går jag ofta och njuter av allt det vackra. Här finns fina gamla hus, golfbana, islandshästar, vattendrag och en underbar park. Livskvalité!


5 kommentarer:

 1. Men WOW så fin omgivning!! kan tänka mig att man får ro i kroppen på den platsen ;o)

  Islandshästar, de bästa av hästar, klem Anna

  SvaraRadera
 2. Så vackert Elin! Vilken lycka att ha en så vacker plats i närområdet. Förstår att du går dit ofta! Det är fantastiskt med dessa gamla brukssamhällen som finns i vårt land. Inte utan att man undrar hur livet tedde sig på dessa platser tillbaka i historien!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Oj oj oj!!! Just up my alley :)

  Elin, visst är det så att man ibland romantiserar andra platser. Du har all anledning att njuta av det här vackra så nära - det ser underbart ut! Det är verkligen livskvalitet med hästar, golf, vatten och park inom promenadavstånd. Guld!

  Nu ska jag ta mig en kopp kvällste - det har regnat hela dagen och fortsätter vidare imorgon. När det regnar här öser det ner, vi kallar det för "filmregn" eftersom det alltid regnar så mycket på film - det gör det i verkligheten också kan jag intyga :)

  Kramar!

  SvaraRadera
 4. SÅ fint!!
  Tror man oftast ser det positiva med en plats efter att man lämnat det. Man glömmer negativa saker.
  Men kanske det att du hade fmailjen med dig utomlands, många goa vänner etc gjorde att NZ var en mycket bra plats för dig. =o)
  Oftast är det ändå "borta bra, men hemma bäst".
  Eller?
  =o)

  SvaraRadera
 5. Anna och Anna, visst är det vackert!

  Lotta, sådant filmregn hade vi i Auckland också! Det känns nästan overkligt när ett sådant regn sätter in.

  Tine, visst ser man mest det positiva när man flyttat ifrån. Men NZ var helt klart en bra plats för mig, och där är precis lika mycket hemma som Sverige för oss alla. Det var inte så att vi flyttade ifrån NZ för att vi var missnöjda med livet där, men en del praktiska (och några känslomässiga) saker gjorde ändå att vi valde att åka tillbaka till Sverige. Men vi vet att livet här inte är för alltid, även om det just nu är här vi både vill och ska vara.

  Kram till er alla och tack för att ni finns!

  SvaraRadera