tisdag 13 september 2011

TJEJMIDDAG


Denna bok fick jag i sen födelsedagspresent av Linda för någon vecka sedan. Och vilken bok sedan, den är helt otroligt fin och inspirerande! Jag har bara haft den i några dagar och den ser redan välläst ut, det är väl ett gott betyg! Detta kan man läsa på baksidan av boken:

"Tjejmiddag är ett underbart fenomen. Det är en stunds gemenskap där man bara är sig själv - inte fru, inte jobbarkompis, inte mamma. En riktig egotripp. Tjejer i alla åldrar har dem, och de kan se ut precis hur som helst. Med tema - utan tema. Pretentiös - superenkel. Brunch, picknick, trerätters. Det viktiga är att man samlas, pratar, äter gott och kanske pysslar lite om man vill."

Så varför har jag inte tjejmiddag oftare? När hade jag förresten tjejmiddag senast? Det är så länge sedan att jag inte ens minns när det var, det är hög tid att göra något åt detta! Tänk om jag skulle ta och bjuda in er alla på tjejmiddag, en helkväll när vi äter och dricker gott och pratar, pratar och pratar! Åååh så roligt det skulle vara!

Boken Tjejmiddag är full av bra recept och jättefina bilder, allt varvat med små tips och pysselbeskrivningar. Några av kapitelrubrikerna är Sommarbuffé, Bakisbrunch, Franskt, Pank, Afternoon Tea, Asieninspirerat, Schlagerfestival... Ja här finns något för varje tillfälle, det måste inte vara så pretentiöst. Man kan faktiskt ses en kväll över te och mackor och ha det alldeles, alldeles underbart!

Något jag har tänkt på i flera år är att jag skulle vilja bjuda över mina vänner på ett riktigt gammeldags kafferep. Duka med finkoppar och baka sju sorters kakor, hur roligt vore inte det!


4 kommentarer:

 1. Som om jag skulle skrivit det själv..."varför har jag det inte oftare"
  Planen är där, ofta...så rinner det ut i sanden :o(
  Härlig bok med massa inspiration såg det ut som!! Njut den o kos dæ på nästa tjejmiddag, Klem Anna

  SvaraRadera
 2. Älskar tjejmiddag och har det alldeles för sällan! Dax för det nu!

  Boken ser härlig och fin ut, med inspirerande bilder.

  Fin titel och verkligen en bok som jag tror jag skulle gilla också.

  Kramar!!

  SvaraRadera
 3. Samma här...har inte varit på tjejmiddag eller haft en tjej middag på... Ja, det är ÅR sen nu. Kanske 2-3 år sen. Om inte mer.
  Har liksom inte så många goa tjejvänner här, så det blir inte av. Men kanske jag bara skulle ta och bjuda in alla möjliga tjejer och starta ett gäng. ;o)
  kramar och njut boken!

  SvaraRadera
 4. Hej Elin!
  Den boken verkar ju super härlig! Kommer gärna på tjejträff hos dig!!! Nog skulle det finnas massor att prata om med alla dessa härligA tjejer som finns här i bloggland.
  Ha en skön torsdag kväll!
  Kram Anna

  SvaraRadera