måndag 14 juni 2010

DRAGONKYCKLING


Jag hade ju bestämt mig för att prova ett par nya maträtter denna vecka. Jag har storhandlat idag och nu finns möjlighet till inte bara två rätter, jag har faktiskt förberett för hela sex helt nya middagsexperiment. Återstår att se om jag hinner med alla denna vecka eller om jag skjuter på några.

Dagens middag blev jättegod och kommer helt klart att lagas igen. Enkelt är gott, det kan inte sägas nog många gånger. 

Dragonkyckling 4 port

4 kycklingfiléer, ca 500 g
smör
2 dl lätt creme fraiche
1/2 dl vatten
2 tsk torkad dragon
1 hönsbuljongtärning
1 dl riven ost

Skär varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Bryn dem i smör i en stekpanna.
Vispa ihop creme fraiche, vatten, dragon och smulad buljongtärning (jag använde kycklingfond istället) i en gryta. Lägg i kycklingen och låt koka ca 5 min under lock. Rör i den rivna osten och strö över persilja eller dragon (jag tog som ni ser en liten oreganokvist från trädgårdslandet istället). Servera med kokt potatis.


Recept: Min iPhone-app från Arla.

1 kommentar:

  1. Ja det låter ju både enkelt och gott! Har gjort liknande, men aldrig med dragon i. Får testa nån dag.

    SvaraRadera