fredag 5 augusti 2011

ÄNNU EN BOK
Vackra gatumålningar i London i juli.


Just nu går det undan här hemma vad gäller läsning. Jag slukar bok efter bok och kan liksom inte sluta. Det är i alla fall riktigt härligt att vara inne i en sådan riktig läsperiod, jag njuter som bara den.

I morse avslutade jag En sannolik historia av Karin Alvtegen. Jag gillar Karin Alvtegen som författare, jag har läst flera av hennes böcker och hon har ett språk som tilltalar mig. Denna bok handlar om ett gäng vilsna människor som möts i en by i Norrland. Nyskilda hotellägaren Helena, miljardären Anders, originalet Verner, den fördomsfulla och bittra Anna-Karin med fler. Alla har tunga ryggsäckar att bära på, och tack vare att dom träffas kan dom så småningom börja förändra sina invanda tankar och levnadssätt. Jag tycker att det här var en riktigt bra bok. Kanske inget mästerverk, men författaren fick mig att trivas i den där lilla norrlandsbyn och önska att jag hade kunnat stanna kvar ett tag till. Det var med lite vemod jag slog ihop boken och lade den åt sidan. 

Nu återstår att äta lunch och att välja vilken bok jag ska börja läsa när jag kommer hem från jobbet i kväll. Det lutar nog åt Mons Kallentofts Vårlik, men jag har ju några timmar på mig att fundera.

3 kommentarer:

 1. Du skriver så trevligt Elin! Det är en fröjd att titta in på din blogg och ta del av dina tankar och nu en inspirerande bokrecension. Jag blir sugen på den med!

  SvaraRadera
 2. Hej Elin!
  Jag instämmer i Lottas omdöme! Jag blir genast sugen på att läsa boken och få flytta in i den norrländska byn. Ha en riktigt skön lördag kväll!
  Kram Anna
  ps. vilka vackra målningar från London!

  SvaraRadera
 3. Tack snälla ni!
  Lördagskramar!

  SvaraRadera