tisdag 9 augusti 2011

EN HELT OVANLIG TISDAG
En helt vanlig, grå och regnig tisdagkväll i augusti. Som alltid när kvällarna börjar bli mörkare drabbas jag av Det Stora Myset. Jag bara måste tända ljus, dricka te och lyssna på soft musik. Men i kväll finns det anledning att mysa till det lite extra här i soffhörnet, jag har nämligen fått hem en kramgo och skäggig man och en sprallig dotter som har varit borta i flera dagar. Då öppnar vi så klart en flaska Gardo & Morris Brut Rosé, sommarens allra godaste rosébubbel från Nya Zeeland. Torrt och friskt, och jag tokgillar det. Ben och Frida kan sin sak när det gäller vinproduktion.

Eftermiddagen tillbringade jag med min Londonboende barndomskompis Anna och hennes två barn på ett konditori. Det dracks kaffe och åts bakelser, sockerbullar och chokladbollar medan vi pratade om allt mellan himmel och jord. Vi har nog slagit rekord i antal träffar denna sommar, hela tre gånger har det blivit. Anna har varit i Sverige två gånger, plus att vi träffades i London när vi var över dit i början av juli. Det känns riktigt bra att ha fått ses så pass mycket, nästa gång blir vid jul då Anna med familj kommer över igen. 

Kvällens middag blev väldigt god, men den återkommer jag om i morgon. Nu ska här tittas på film medan vi värmer oss under ett täcke i soffan. 


4 kommentarer:

 1. Vilken härlig dag, såna skulle man kosta på sig lite oftrare...typ VARJE tisdag! ;o)
  Vet vad du menar med att umgås med barndomsvänner...MKT. Gjort precis detsamma o jag saknar det redan.
  Ha en fin filmkväll!

  Klem Anna

  SvaraRadera
 2. Så mysigt det låter Elin! Härligt att fått hem delar av familjen också! Önskar er en mysig filmstund! Här har vi sett på italienska poliskommisarien Montalbano. Hos oss har det närmast varit monsunregn idag. Tokintensiva regnskurar varvat med några stunder av solsken!
  Sovdags här!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Det Stora Myset...jag är med på det! Låter härligt och jag gillar att ni dricker ett glas bubbel för att det bara känns rätt....och film också. Mmm!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig tisdag du fick Elin! Dagars som dessa är sådana som man sparar i hjärtat länge och plockar fram och ler åt med hela kroppen då man behöver extra kraft.

  Tack snälla rara du för dina fina, fina ord hos mig. Du anar inte vad glad jag blir och hur det värmer. Du är en pärla Elin! Kram

  Ha det gott och fortsätt mys!

  Kram Lotta

  SvaraRadera