måndag 29 augusti 2011

EN MÅNDAG I MITT LIV


Dagen började så lovande. Redan igår kväll hade jag bestämt att denna dag helt och fullt skulle ägnas åt hemmet. Allt var i en enda röra här hemma med stök och oreda i alla rum. Planen var att jag skulle börja med köket och göra lite höstfint där. Sedan hade jag tänkt ta itu med klädkammaren som ser ut som ett smärre slagfält och behöver rensas ordentligt. Näst på tur stod tvättstugan. Och vårt sovrum. Och badrummen. Slutligen hade jag tänkt att vardagsrummet och hallen skulle städas ordentligt.

Som jag skrev, det började lovande. Jag vaknade hyfsat pigg och skjutsade barnen till skolan. Kom hem och drack mitt morgonkaffe i soffhörnet framför TVn. Liksom laddade inför allt som skulle göras, och var för ovanlighetens skull väldigt taggad. Kaffet var riktigt gott denna morgon, och jag gick till köket för att göra ännu en kopp. Och det skulle jag inte ha gjort.

Någon påtår fick jag inte, för min kaffemaskin hade än en gång beslutat sig för att strejka. Den har gjort det några gånger, men med lite tålamod brukar jag få den att fungera igen. Det gjorde jag dock inte denna morgon. Till slut gav jag upp och började surfa runt bland espressomaskiner på nätet. Den ena sajten efter den andra, och jag blev inte ett dugg klokare. Så jag bestämde mig för att göra det enda kloka och köpa hem ett paket färskt bryggkaffe till den vanliga kaffebryggaren. Jag åkte iväg till köpcentret och två timmar senare kom jag hem utan kaffe. Så typiskt mig.

När jag kom hem tömde jag brevlådan, och där låg nya Sköna Hem och pockade på att bli läst. Sköna Hem är min absoluta favorittidning så den var ju lite svår att motstå. Det fick bli en långlunch i soffan tillsammans med tidningen och en bok. Plötsligt hade halva dagen gått utan att jag fått något gjort av det jag planerat. Men sugen på kaffe var jag fortfarande och jag beslutade mig för att göra ännu ett försök att få maskinen att fungera. Och plötsligt hände det, kaffet droppade så fint ner i koppen och jag fick min efterlängtade dos.

Lite har jag i alla fall fått gjort under eftermiddagen. Jag har kört några maskiner med tvätt, och gjort en ordentlig städning i köket. Jag har plockat bort alla glada och somriga färger och gjort det lite mer sobert och höstigt, det kändes som att det var dags nu.
Här är en närbild på mina favoritkoppar från Nya Zeeland. Perfekta att servera en god Flat White i!

Dagen blev inte riktigt som jag planerat, men ingen är väl egentligen gladare över det än jag. Jag är en latmask av naturen och prioriterar oftast nöjen över tråkiga måsten. Det blir ju så mycket roligare så, åtminstone för stunden. I längden vet jag inte riktigt, det är lite trist att ha en massa "borden" som hela tiden skjuts upp och hänger över mig. Dock har jag haft en riktigt skön ledig måndag, och det är jag glad för!


6 kommentarer:

 1. Ja det är bara så det går nån gång, ambitionerna är på topp men så kommer det andra roliga saker emellan!!

  Dagen var bra iaf ;o)

  Klem Anna

  SvaraRadera
 2. Vilka koppar!!

  Å vilken härlig läsning. Det kunde ha varit jag det där. Man måste ju vara flexibel, eller hur ;)

  Urfint i köket iallafall och bra att snygga kaffemaskinen funkade igen.

  Jag älskar en ny tidning och gärna Sköna Hem. Blev så sprallig och glad av ditt inlägg.

  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Hej Elin!
  Vilka snygga hyllor i köket och så snyggt sakerna är uppställda där. Som taget ur Sköna Hem!! Kopparna är super snygga också! Jag brottas just med mitt samvete, hade gjort en lååång "borde" lista huvudet medan sonen är på inskolning några timmar och så vill jag helst bara lufsa runt med hunden, surfa på bloggar och spännande resmål och ja, städa, nja helst inte:-) Denna morgon slöt jag ett kontrakt med mig själv om att FÖRST skrapa de dörrar ute som ska målas och sedan få en stund egen tid!! Läste ut deckaren igår och har inte börjat på ngn ny men så när jag handlade imorse kunde jag inte motstå en tidning jag inte sett tidigare" Livet på landet" och ja, nu bara MÅSTE jag ju läsa den! Det är jobbigt att ha Luther på axeln när man bara vill dricka tea, surfa och läsa....
  Ha en toppen dag Elin!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Tack snälla ni för era fina ord!

  Så skönt tjejer att höra att jag inte är ensam om att vara så här! Det där med "arbete först - nöjen sen" har liksom inte fastnat på mig. För om man börjar med det tråkiga kanske man inte hinner med det roliga, och det vore ju fruktansvärt, eller hur?! ;)

  Kram kram!

  SvaraRadera
 5. Hej igen!
  De orden ska jag lägga på minnet, vilken super bra ursäkt, att man skulle kunna missa det roliga om man prioriterar det tråkiga först!! Ska berätta det för den ngt mer flitige mannen så får vi se hur det landar:-)
  Kram igen

  SvaraRadera
 6. Låter precis som mig.
  Helt plötsligt har dagarna gått och inget har man fått gjort. Mne man har druckit gott kaffe och läst härliga tidningar! =o)
  Låter som du hade en riktigt skön dag. Och ingen fara... städningen och ryddingen finns alltid kvar till en annan dag. ;o)
  kram

  SvaraRadera