måndag 22 augusti 2011

NYMÅLATHär är några bilder på väggen jag målat i vardagsrummet. Pärlspontsväggen var laserad i mörkbrunt när vi flyttade inför drygt tre år sedan, men målades snabbt om i vitt tillsammans med resterande väggar i både vardagsrum och hall som sitter ihop. Nu när det började kännas så där höstigt, ville jag få en mer ombonad känsla här hemma. Vi valde en varmt grå färg, varmare än bilderna återger men utan att dra för mycket åt beige. Egentligen skulle jag nog vilja måla om alla väggarna i vardagsrummet och hallen. Det här med fondväggar kan väl vara snyggt, men jag är mer "all in" liksom. Dock var ju själva pärlspontsväggen i sig redan en typ av fondvägg, så det gör kanske inget att det får vara så här ett tag.

Det som återstår är att sätta upp en tavla eller spegel på väggen. Jag kan bara inte bestämma mig för vilken det ska bli, även om det just nu lutar åt tavlan. Lite annat piff behövs också i vardagsrummet innan vi (läs jag) är nöjda med vår ommöblering och omorganisation. En matta ska införskaffas, liksom ett nytt soffbord. Dessutom ska sofforna så småningom få likadana klädslar. Tidigare har dom stått i olika rum, men nu när dom båda hamnat framför TVn vill vi (läs jag) ju att dom ska matcha varandra. Ett matbord ska också  köpas så småningom, frågan är om det ska vara stationärt eller hopfällbart och bara tas fram när vi får gäster. Här har vi (läs jag) något att fundera över och pyssla med över vintern.


7 kommentarer:

 1. Fiiiint! Det blev effektfullt med kontrasten vit soffa mot grå vägg! Ser inbjudande ut det där soffhörnet!

  SvaraRadera
 2. Jättesnyggt! Jag tycker om pärlspontsväggen. Allt passar så fint ihop med soffan, kuddarna, lampan och bordet med de vackra blommorna. Håller med Jenny, det ser verkligen inbjudande ut Elin!

  Duktig du är

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Tack snälla ni, med lite mer "piff" ska det nog bli riktigt bra.

  SvaraRadera
 4. Hallå Elin!
  Vad fint du målat! Ser jätte snyggt ut! Det låter som du är "herre på täppan" hemma vad gäller inredningsbiten!! Kul att förändra och göra lite höstfint!
  Hoppas du har en fin tisdag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Blev hur bra som helt med en annan färg på väggen, o hur mysigt som helst!!
  Klem Anna

  SvaraRadera
 6. Blev jättefint!
  Börjar oxå bli mer och mer glad i grått. Vi har en vägg i vardagsrummet som är grå...eller kanske var en gång i tiden. Tycker den börjat bli blå-grå-gul nu. ;o)
  kram

  SvaraRadera