måndag 25 juli 2011

ATT NJUTA EN LITEN STUND
Efter en nattjobbshelg är jag idag lite småseg, det tar på krafterna att ändra dygnsrytmen fram och tillbaka. Så det var skönt att få börja tillbakavridningen av dygnet med en stor kopp kaffe och lite slött bladvändande i mina nya nyzeeländska tidningar. Dom tål att bläddras i många gånger nämligen, jag tröttnar aldrig. Inte för att de nyzeeländska hemmen i inredningstidningarna alltid är så där superfina -generellt sett håller svenska hem och inredningsmagasin högre klass -men det är främst stämningen jag vill åt. Känslan, stilen på husen och inredningen, trädgårdsväxterna som inte finns i Sverige, omgivningarna... Ja jag vill helt enkelt få drömma mig bort till mitt andra hemland för en stund. Och ibland hittar jag faktiskt guldkorn till hem som jag inte skulle tveka en sekund att flytta in i. Smakfulla, fina och alldeles, alldeles underbara.

7 kommentarer:

 1. Hej Elin!
  Jag beundrar dig och andra som klarar att ställa om mellan dag och nattsömn. Men du verkar gilla ditt jobb mkt, det hjälper säkert!
  Så härligt det låter med en hel hög tidningar att läsa. Är det ett hus beläget på östra sidan söder om Auckland på översta tidningen? Minns att vi bilade i landskap som liknade det och att jag nästan övervägde att lämna mitt ressällskap och slå mig ner där för gott. Det var så sagolikt vackert!
  Jag packar ikväll för en liten ministay för sonen och mig. Vi ska hälsa på en god vän till mig som bor lantligt vackert med hästar i skogen i några dagar. Önskar dig några sköna lediga dagar Elin!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Ps. vilken suverän idé att du skriver vilken bok du just nu läser! Läst ut min danska deckare idag. Dags att börja på ny bok! Sommarbokläsar-flow är underbart!!!
  Kram igen

  SvaraRadera
 3. Hej Anna!
  Visst ligger huset sydost om centrala Auckland! :) Det ligger i Kauri Bay, så utsikten från huset är över Waiheke Island. Själva farmen som reportaget handlar om är otroligt fin, ett riktigt drömboende. NZ Life & Leisure är en av mina absoluta favorittidningar, där får man en fin blandning av det goda livet i NZ. Mycket lantligt och med massor av inspirerande reportage om människor som lever sin dröm.
  Hoppas att du och sonen får en fin liten ministay, det låter härligt att få bo i skogen i några dagar. Och sonen kommer ju säkert att gilla hästarna!
  Ser fram emot att få höra om din deckare så småningom.
  Vi hörs igen när ni kommer tillbaka hem.
  Kram "Lin

  SvaraRadera
 4. Kram Elin ska det ju vara! :)

  SvaraRadera
 5. Jag kan tänka mig att det är ren njutning för dig och ett sätt att döva längtan också? Själv känner jag liknande för England och med i bagaget hem nu senast kom en hel hög med härliga magasin att läsa och jag har sparat dem och tagit en i taget och jag har fortfarande kvar att läsa. Lycka! :)

  Ha trevliga lässtunder Elin och sköt om dig!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Ja Lotta, dessa tidningar är ett sätt för mig att döva min hemlängtan, alternativ bygga på den! :) Kul att du också gillar magasin, njut av dom du köpte med dig i lagom takt!
  Kram ELin

  SvaraRadera
 7. Hej igen Elin!
  Så kul att jag gissade rätt:-) Det magasinet låter alldeles underbart! Älskar när reportagen lyckas kombinera ett spännande boende med att berätta om personernas drömmar, livsstil och livsval. Inspirerande!
  Kram Anna

  SvaraRadera