onsdag 20 juli 2011

UPPKOPPLAD OCH AVSLAPPNAD


Jag verkar dras till vår altan som en magnet. Middag igår, frukost idag, förmiddagskaffe idag, middag idag, kvällsfika i kväll... Jag tar varje chans jag får att sitta här och blicka ut över gräsmattan, över äppelträd, lite skrot och två bästistjejer som övar på en ny dans. Och skulle det komma ett par regndroppar så gör det inget, för vi har ju tak som skyddar! Jag har visserligen inte semester, men nog har jag semesterkänsla så att det stänker om det!

Vänner kommer över och fikar, vi åker iväg under lediga stunder och fikar. Idag har jag och Klara ätit lunch med goda vänner med liten bebis, den allra finaste lilla kille man kan tänka sig. En liten bebis som mätt och belåten kurar ihop sig i mammas famn, med små tår och små fingrar och mörkt, fjunigt hår. Man fastnar med blicken, kan inte sluta titta. Sommarbebis med Metallica-body och de mest omtänksamma föräldrar man kan tänka sig. Man blir rörd, så är det med små knyten som är så där söta att hjärtat slår extraslag.

Just nu är det svårt att tänka sig att det ska kunna vara på  något annat sätt. Att det ska kunna blåsa kalla höstvindar och snöa stora vita fluffiga flingor. Att man om redan några månader kommer att behöva skotta snö och skrapa isiga rutor på bilen medan man svär en väl vald ramsa. Att man snart kommer att handla julklappar och dricka glögg och lyssna på julmusik. (Fast glöggen har jag redan provsmakat, en småkylig och regnig dag för ett par veckor sedan värmde jag en mugg och njöt av smakerna). Nu är nu, och jag försöker hålla kvar detta så länge jag bara kan. Jag som har så lätt att låta tankarna virvla iväg, att drömma och planera för framtiden. Jag drar ett djupt andetag och stannar just här. På vår altan, i kväll.

4 kommentarer:

 1. Låter helt underbart Elin och du verkar ha funnit både ditt eget paradis och din favoritplats i ert hem. Och visst är det en härlig tid nu. En tid för njutning! :)

  Ha det fortsatt härligt kära du!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Hej Elin!
  Låter härligt! Det där med att vara i nuet är inte alltid helt enkelt! Jag är en drömmare och planerare, älskar att sitta och fundera ut kommande resor eller småprojekt! Jag njuter av det men vissa dagar eller stunder lyckas jag att bara stanna klockan och njuta av ögonblicket.
  När vi skulle ut på hundpromenad häromkvällen påminde vi varandra om hur annorlunda livet eller vardagen ser ut sommartid respektive vintertid. Vid 18 känns det som hela kvällen ligger framför en, vintertid är det redan mörkt och kallt så dags. Så nu njuter jag av min favorit årstid!
  Det är härligt att kunna träffa vänner så här års, sitta ute och äta tillsammans, ta promenader, leka med barnen på stranden etc.
  Dags för dansk deckare medan sonen sover sött!
  Ha en bra dag Elin!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Lotta och Anna, det är verkligen en härlig tid nu. Det gäller att ha det så mysigt man bara kan, göra roliga saker och samla minnen till de långa mörka vinterkvällarna. Då får man tända ljus, dricka stora mängder te och tänka tillbaka på allt man gjorde under sommaren. Samt försöka göra det bästa av vintern förstås, det är jag dålig på eftersom jag mest tycker illa om den.
  Ser fram emot att få höra om din danska deckare sedan Anna!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Härligt!
  Och ni ser ut att vara lika apple frälsta som oss. =o)
  Njut vidare på er fina altan!

  SvaraRadera