tisdag 5 juli 2011

MINISEMESTER I ENGLAND


Vi kom hem idag efter en långweekend i England, och har haft en jättefin liten resa. Bara tre hela dagar på plats, och ändå har vi hunnit med så mycket. Det var mest tänkt som en nöjesparkssemester, men vi har även fått se lite av den engelska landsbygden.

Vi flög till Stansted i torsdags och tog hyrbil därifrån. Vi åkte mot Alton Towers Resort, en nöjespark i Ashbury ett par timmar nordväst om Stansted. Vi åkte på motorvägar till en början, men efter ett tag ledde GPSen oss efter slingrande småvägar genom idylliska engelska småstäder och byar. Jag hade önskat att vi kunnat stanna både här och där för att ta foton av hus, kyrkor, borgar och alla vackra omgivningar. Men det är ju inte alltid praktiskt möjligt att tvärbromsa bilen var tionde meter, så jag får helt enkelt njuta av att ha dessa bilder i mitt huvud.

Vi hade bokat ett rum ca tio minuter från själva parken, utan att veta riktigt vad det var vi bokade. Det såg trevligt ut på bilderna, men vi hade aldrig kunnat ana riktigt hur gemytligt detta ställe skulle vara.  Dog & Partridge Country Inn var otroligt fint och charmigt, precis vid byvägen men omgivet av beteshagar och gröna kullar. Så typiskt engelskt med familjär stämning och knarrande golv, vi 
kunde inte ha föreställt oss något bättre!
Barnen vid hotellreceptionen och ingången till restaurangen.
Orangeriet på baksidan av huvudbyggnaden
Födelsedagsfrukost i orangeriet på Dog & Partridge, här blev jag uppvaktad med
gott kaffe och levande ljus.
En liten födelsedagspresent köpt på hotellet (som för övrigt sålde
alla möjliga fina souvenirer samt marmelader och sylter under eget namn) i form av en 
ny kaffemugg med tillhörande liten nalle!
Inne på Alton Towers Resort, mäktigt!
Vi åkte totalt arton berg och dalbanor på två dagar, många av dom åkte vi
mer än en gång. Denna heter Nemesis och finns på Alton Towers.
Här har vi åkt vidare till Blackpool Pleasure Beach, ett par timmar nordväst om Alton Towers.
En fin liten kuststad och ett populärt resmål för sommarlediga britter. Vi hann dock inte se så mycket 
mer än själva nöjesparken och lite av nöjeslivet utefter strandpromenaden, så det får helt klart bli ytterligare någon resa dit så småningom. Längst bak i bild syns Big One, en av Europas högsta 
berg och dalbanor med 72 meters fallhöjd och ordentligt brant i första backen. 
Gissa om vi gillade den! 
Så här glada blir barnen när man tar med dom på nöjesparkssemester! Dom har åkt precis allt tillsammans med oss vuxna -den ena berg och dalbanan värre än den andra- och dom är redan fullt upptagna med att kolla upp nya härliga resmål. Kravet är förstås att där måste finnas 
stora och riktigt häftiga nöjesparker!


Igår söndag bilade vi från Blackpool ner till London och idag var det dags att åka hem igen. Vår efter-middag och kväll i London får jag återkomma till i ett eget inlägg, för nu är det minsann läggdags om jag ska orka kliva upp och jobba i morgon bitti. Förhoppningsvis kommer jag att drömma sött om både hisnande karusellfärder och idylliska små engelska gårdar...3 kommentarer:

 1. Jättefina bilder och ett fint resereportage. Jag vill också känna vinden i håret och magkurr när man dånar fram i backarna! Roller Coaster är änna bra uppfinningar, tycker jag!

  SvaraRadera
 2. Hej Elin!
  Det låter som om ni haft en riktig toppen semester! Kul upplägg på resan låter det som!Engelska landsbygden med allt vad det innebär längtar jag efter! Härligt att ni fick tag på så trevligt boende!
  Här skiner solen idag, hoppas detsamma hos er!
  Kram Anna
  ps. har precis börjat på Dödergök av Katarina Wennstam som du tipsat om. Den verkar spännande!!

  SvaraRadera
 3. Grattis i efterskott på din födelsedag också! Härligt att få fira den i engelsk miljö!
  Kram Anna

  SvaraRadera