lördag 30 juli 2011

HEMLÄNGTAN

Jag har ganska bra koll på fastighetsmarknaden i Auckland, åtminstone i de områden på North Shore som skulle vara intressanta att bo i. Det går lite i perioder, men jag kikar in på Realestate.co.nz med hyfsad regelbundenhet. Man vet aldrig, plötsligt kan ju drömhuset finnas där och vara så gott som gratis! Det är visserligen inte särskilt troligt, men man måste få drömma. Det är inte aktuellt att flytta tillbaka till Nya Zeeland just idag, men visst finns det planer för framtiden. Att få bo med utsikten på bilden ovan vore ju perfekt!

Jag har precis serverat hotcakes till brunch åt barnen och deras nyzeeländska kompisar. Nu har dom alla fyra mätta och belåtna ramlat ihop i sofforna framför TVn,  det blev lite sent i natt så dom behöver nog ta det lugnt en stund. Vi får se vad vi hittar på under eftermiddagen, tyvärr är det väldigt grått ute och regnet liksom hänger i luften.

Nu ska jag fylla på kaffekoppen och läsa lite i min bok medan jag försöker vakna till, sedan finns det en hel del att ta itu med här hemma. Men som sagt, jag tar det roliga först!

7 kommentarer:

 1. Jag känner så väl igen mig! Det är både härligt och jobbigt att ha hjärtat på flera ställen.

  Bilden är läcker, vilken utsikt!

  Jag är jättenyfiken på boken...tycker du om den?

  Tycker om din blogg!

  SvaraRadera
 2. Hej där!
  Kul att kika på hus på andra sidan jordklotet. Förstår att ni har ett ben kvar på NZ! Härligt att kunna drömma sig bort. Här hyrde vi två filmer igår, såg Svinalängorna. Stark film! Rätt tragisk dock. Sparar the Kings Speach till imorgon. Har du sett dem?
  Kram Anna
  ps. Det har regnat här nere med idag.

  SvaraRadera
 3. Lotta, tack för att du tittade tillbaka till mig! Visst är det lite dubbelbottnat att ha två hemländer... Men mest positivt tycker jag, tänk vad livet hade varit fattigt utan våra upplevelser i båda dessa länder.
  Boken ja... Jag tycker att den är riktigt bra faktiskt. Har läst tre fjärdedelar ungefär och jag känner mig hemma med karaktärerna. Louises beskrivningar av Stockholm är helt fantastiska, särskilt första kapitlet fastnade liksom i mitt huvud. Återstår att se vad jag tycker när jag läst ut hela boken, men fram till nu har den sisådär fyra stjärnor hos mig.

  Anna, jag har inte sett någon av filmerna tyvärr. Vill dock se båda, även om jag hört både positivt och negativt om dom. Men jag föredrar att skapa min egen uppfattning. Så trist att ni har regn. Här var det rätt grått idag fram till eftermiddagen då solen tittade fram och fullkomligt strålade till sena kvällen. Men mer om det i ett blogginlägg! :)

  Kram till er båda!

  SvaraRadera
 4. Vilken fantastisk utsikt! :) Ja, den hade ju inte varit dum att vakna upp till varje morgon. Jag förstår att du längtar tillbaka och försöker få doser med Nya Zeeland överallt där du kan. Ett hjärta som tillhör två platser måste göra det för att stå ut. Jag hoppas att ni får möjligheten att köpa det där drömhuset en dag och njuta av en alldeles underbar nyazeelänsk utsikt. :)

  Kram på dig fina Elin och ha en strålande fin söndag

  /Lotta

  SvaraRadera
 5. Glömde ju att tacka för recpetet på den franska blåbärskakan. Ser vansinnigt gott ut! :)

  Kram

  SvaraRadera
 6. Ja, det är inte illa med så utsikt. =o)
  Dina recept på blåbärskaka och annat ser mycet gott ut. Måste pröva det en dag.
  kram och ha en bra vecka!

  SvaraRadera