onsdag 10 augusti 2011

BULLAR OCH BESÖK


Det finns få saker som får mig att må så bra som att få stoppa fingrarna i en deg, vetebröds- eller matbrödsdeg spelar ingen roll. Det ligger något genuint och lite ursprungligt och i att sätta en deg, att få till den perfekta konsistensen och sedan baka ut bröd som man själv får grädda och äta. Tyvärr bakar jag inte så ofta som jag skulle vilja, men det känns lika bra varje gång jag tar mig tid att göra det. 



Ett par plåtar med gigantiska vaniljbullar blev det idag.



Och självklart några plåtar med mina vanliga kanelbullar. 


Jag tillbringade förmiddagen hos frisören, och passade då på att bjuda hem henne och sambon på fika på eftermiddagen. Vi åt bullar och pratade massor, och helt plötsligt insåg vi att det gått flera timmar, att det var kväll och hög tid för middag. Lite Thai take-away och ännu mera prat fick bli en perfekt avslutning på denna dag.


7 kommentarer:

  1. Elin

    Jag älskar bullar. Dina ser perfekta ut. Jag känner doften ända hit :)

    Precis vad jag behövde efter en tuff dag. LIte goa bullar att titta på!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Kul att doften nådde ända till dig, det var precis det jag hoppades åstadkomma med inlägget! :)
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Det såg gott ut!
    Har oxå haft händerna i en deg idag, en pizza deg. =o)
    kram

    SvaraRadera
  4. Mmmmm, SÅ gott med bullar!
    Åt ett par (!) OTROLIGT goda på en loppis i karlskoga i sommar. Stora som en hel lunch var de oxå ;o/
    kanelbullar är sommar för mig, o mamsen bakade en hög till hemresan, hur bra kan man ha det egentligen!
    Ha en alldeles bra dag, Klem Anna

    SvaraRadera
  5. Vilka fantastiska bullar du bakar Elin! Riktiga skönheter! Ser jätte goda ut! Jag känner doften av dem hela vägen ner till oss i södern!!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  6. Tine, pizzadeg gåt precis lika bra, deg som deg... :)

    Anna, bra gjort att kunna äta två megabullar! Men sådant som är gott går ju alltid ner.

    Anna, tack snälla!

    SvaraRadera
  7. Ååå va gött! Det är bara att fortsätta med bakandet när du kommer hit ;)
    Eller nä... det är väl du som ska skämmas bort lite då!

    SvaraRadera