Här är gårdagens middag som faktiskt blev väldigt god. Jag gick inte efter något recept utan snodde bara ihop detta på känn. Men här kommer ingredienserna och ungefärliga mängder i alla fall.
Järpar
500 g nötfärs
1 ägg
1 dl vispgrädde
1 riven gul lök
1-2 rivna vitlöksklyftor
Salt
Vitpeppar
Spiskummin
Blanda alla ingredienser (rikligt med spiskummin är gott!). Forma avlånga järpar och stek i smör på medelvärme tills dom är klara. Extra goda skulle dom nog bli av att grillas på spett över kolbädd, så får det bli nästa gång.
Broccoligratäng
Broccoli
Vispgrädde
Riven västerbottensost
Salt
Vitpeppar
Här kan jag inte ange några mängder men det är bara att lägga broccolin i en ugnsform, salta och peppra, hälla över grädde och rikligt med ost. Grädda i ca 200° tills broccolin är lagom mjuk och gratängen fått färg. Ju mer västerbottensost desto "vuxnare" smak.
Ugnsstekta tomater
Halvera plommontomater (eller vilka andra tomater som helst) och lägg i en ugnsform med snittsidan uppåt. Strö över flingsalt och olivolja samt någon god färsk eller torkad krydda. Jag strimlade över lite färsk mynta. Låt stå i ugnen i några minuter tills tomaterna är genomvarma
Ska Så absolut lagas en dag!!
SvaraRaderaSåg otroligt gott ut o jag gillar den "vuxna" smaken ;o)
Klem Anna
Mmm, vad gott det ser ut! Det får vi absolut testa här hemma en dag. Järpar är sååå gott! Tack för att du delar med dig!
SvaraRaderaTa hand om dig Elin och ha en fin dag!
Kram Lotta
Hej där!
SvaraRaderaBroccoligratängen ska lagas här ngn dag! Mums så gott det låter! Jag äter inte kött men det gör mina pojkar. Så kanske lagar jag järparna åt dem!! Här väntar en dagstur till Köpernhamn imorgon! Hoppas du får det super mysigt hos din syster!
Kram Anna