tisdag 23 augusti 2011

TISDAGSMIDDAG





Jag lade några små potatisar i en ugnsform tillsammans med med olja, salt, peppar, hela vitlöksklyftor och halverade schalottenlökar. Ställde in formen i 175° varm ugn, letade fram plånboken och åkte till Coop där jag köpte färdiggrillad kyckling, sparris och en burk Crème Bonjoursås med schalottenlök & gräslök. När jag kom hem skakade jag runt potatisen lite i ugnsformen, stekte sparrisen i smör och dukade bordet. Sedan var potatisen klar och det var bara att lägga upp allt på ett fat och sätta sig till bords. Med risk för att bli tjatig måste jag säga att detta var både enkelt och gott! Minimal arbetsinsats och ändå en helt ok middag.

Jag har gått omkring med ett leende på läpparna större delen av dagen. Igår fick jag nämligen träffa ännu en vän från Nya Zeeland, Kiki och hennes dotter Anja. Jag har blivit så bortskämd denna sommar så det är inte klokt, fyra av mina närmaste vänner har varit i Sverige och hälsat på och det känns overkligt bra.

Jag, Kiki och våra tjejer träffades på ett konditori. Inte ett modernt café med jättecupcakes och chocolate chip cookies stora som tennisrackets, utan ett äkta svenskt konditori där man kan köpa princessbakelser, wienerbröd, pariservåfflor och finska pinnar i alldeles lagom storlek. Mys på hög nivå (jag gillar ju mys som ni vet), och massor av prat. Vi hinner nog träffas igen innan det är dags för Kiki att åka hem igen, och det ser jag som ni förstår fram emot. Förhoppningsvis kan vi då ses hemma hos oss.

Nu har det blivit dags att runda av denna lediga dag och ladda för tre dagars jobb, det ska bli roligt att jobba igen efter en ledig långhelg. Min "laddning" denna kväll består av en massa läsning, jag har nämligen fått hem fyra gamla nummer av Hembakat, plus att jag har köpt det nya numret som kom ut idag. Ooops så det kan gå... Men tänk så många härliga timmar jag har framför mig, både av läsning och bakning!


3 kommentarer:

  1. Gu va kul med vänner på besök, vet vad du menar ;o)
    Pariservåfflor, favvo nr 1 på konditori fronten! Låter som et kafé i min smak.
    Njut kvällens lektyr, Klem Anna

    SvaraRadera
  2. Så härligt med en massa NZ-återträffar! Förstår att du njuter! Kanske måste man ta och köpa ett nummer av den där tidningen:-)Den verkar bra!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Du det där såg verkligen gott ut!
    Du skulle ha blivit med i min video recept tävling! Kanske nästa gång. =o)
    kram

    SvaraRadera