fredag 29 juli 2011

FRANSK BLÅBÄRSKAKA



Mmmm så gott!



Nästan som en kladdkaka. Mjuk i mitten, lite seg och knaprig mot kanterna.



Serveras gärna med lättvispad grädde smaksatt med lite vanilj.


Gårdagens efterrätt blev en fransk blåbärskaka. Blåbären kan bytas ut mot hallon eller äpplen eller vad man nu kan tänkas vara sugen på. Varför inte rabarber, rödvinbär eller björnbär...


Fransk blåbärskaka

2 ägg
2 dl strösocker
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1/2 citron
200 g blåbär
100 g kylskåpskallt smör

Sätt ugnen på 175° och smörj en pajform.
Vispa ägg och socker poröst, rör ner övriga ingredienser.
Bred ut smeten i pajformen. Fördela blåbär jämnt över kakan. Hyvla över smöret.
Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.
Låt kakan svalna och servera med vaniljgrädde eller lite vaniljglass.


Denna kaka är så god att jag faktiskt ska göra den igen i morgon till barnen och deras nyzeeländska kompisar som är på besök hos oss i helgen. Då blir det nog i stället hallon som fyllning.


4 kommentarer:

  1. Mums en så smarrig och vacker kaka! Surfar lite innan frukost och blir nu jätte hungrig!
    Den måste jag prova! Potatissalladen i tidigare inlägg såg också god ut. Kul med tips! Jag fick med mig en del recept hem från min vän i Stockholm. Lagade cashewris till middagen igår. Jätte gott! Nu vill lilleman gå ner och äta frukost. Ha en fin dag Elin!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Den får jag allt testa imorgon. Råkar nämligen ha precis allt hemma =) Ser så gott ut!

    SvaraRadera
  3. Per-Axel Sandström27 november 2014 kl. 16:41

    Perfekt! Har alla ingredienser hemma. Nya Zeeland är fantastiskt..köpte en mountainbike där och cyklade runt i 2 månader 1992-otroligt fina naturscenarior.Men gillade INTE Marmite som de har på mackor..

    SvaraRadera
  4. Vädigt fina bilder också!

    SvaraRadera