fredag 29 juli 2011

TORSDAGSMIDDAG




Matlagning på gång, här görs marinaden till potatissalladen.



Grillad fläskkarré marinerad i olja, soya, vitlök, honung, salt och peppar.
Jag använder inget recept utan höftar lite. 



Sommarens godaste potatissallad.


Igår kväll hade vi middagsgäster och vad passar väl bättre så här på sommaren än grillat kött och potatissallad! Fläskkarré blir mört och gott och är nog min favorit när det gäller att grilla. Till köttet gjorde jag en potatissallad som blev jättegod, här kommer receptet lagom för fyra personer:


Potatissallad med dijon

1 kg färskpotatis
3 schalottenlökar
mynta
1 dl olja
3 msk vitvinsvinäger
2 msk dijonsenap
2 tsk flytande honung
salt
peppar

Koka potatisen, låt svalna och halvera dom sedan. Hacka löken och strimla myntan, blanda med potatisen.
Vispa ihop olja, vinäger, senap, honung, salt och peppar. Häll marinaden över potatisen och låt dra i någon timme för bästa smak.


1 kommentar:

  1. Åh, du härlige.... Det där såg alltför gott ut!!
    =o)
    kram

    SvaraRadera